Brood is vers natuurlijk het lekkerst! En hoewel brood meestal na 2 tot 3 dagen zijn versheid verliest, kun je brood heel goed invriezen om het langer vers te houden. In deze blog vertellen we je hoelang brood houdbaar blijft in de vriezer en geven we tips hoe je brood het beste kunt invriezen en ontdooien voor optimale smaak en textuur.

Alles wat je moet weten over brood invriezen

Afhankelijk van het soort brood dat je in huis haalt, is deze doorgaans 2 tot 3 dagen goed vers, waarna het langzaam zijn versheid verliest. De smaak zal achteruitgaan en ook en ook de textuur kan droger worden. Gelukkig kun je het brood nog steeds prima eten door het te roosteren in een broodrooster of grill, waardoor het weer een knapperige textuur krijgt en de smaak verbetert. Als je liever vers brood wilt zonder het te hoeven roosteren, kan het invriezen van brood ook een goede oplossing zijn. 

Hoelang blijft brood vers in de vriezer? 

Hoewel sommigen denken dat brood maandenlang goed blijft in de vriezer, is dat niet helemaal waar. Zelfs in de vriezer zal de kwaliteit van het brood na verloop van tijd achteruitgaan. Goed ingevroren brood behoudt meestal zijn versheid gedurende 2 tot 3 weken, daarna kan de kwaliteit langzaam afnemen. Je kunt in zijn totaliteit een vers brood zo’n 2 maanden bewaren in de vriezer. 

Brood in de vriezer: Tips voor optimale versheid

Het is slim om het brood direct na aankoop in de vriezer te plaatsen om uitdroging te voorkomen en de smaak te behouden. Wacht dan niet enkele dagen voordat je het brood invriest; doe het meteen wanneer je thuiskomt. Zorg er daarnaast ook voor dat je alleen het aantal sneetjes uit de vriezer haalt dat je nodig hebt. Zo hoef je niet het hele brood te laten ontdooien en blijft de rest van het brood langer vers.

Door het brood direct in te vriezen, behoudt het zijn optimale versheid en kun je telkens genieten van een smakelijk en vers broodje, zonder in te boeten op kwaliteit.

Tip: Lees ook: 5 dingen die je moet weten over brood en je stoelgang

Kun je brood opnieuw invriezen?

Over het algemeen wordt het afgeraden om brood voor een tweede keer in te vriezen. Het ontdooien en opnieuw invriezen kan de kwaliteit en smaak van het brood negatief beïnvloeden. Het is daarom beter om alleen de hoeveelheid brood te ontdooien die je daadwerkelijk gaat gebruiken, om de versheid te behouden.

Met deze tips kun je optimaal gebruik maken van je broodvoorraad en genieten van vers brood wanneer je maar wilt, zonder in te leveren op smaak of kwaliteit.

Je bekijkt nu Hoelang is brood houdbaar in de vriezer?