Een smakelijke, gezonde lunch kan van jouw werkdag een stuk aangenamer maken en je energie geven om de middag door te komen. Of je nu thuis werkt, op kantoor bent of onderweg bent, met deze eenvoudige recepten kun je snel en gemakkelijk een voedzame maaltijd op tafel zetten. Laat je inspireren en geniet van een heerlijke lunch die niet alleen goed smaakt, maar ook goed is voor je lichaam en geest.

Wat zijn de voordelen van een gezonde lunch? 

 1. Verbeterde concentratie en productiviteit: Een gezonde lunch voorziet je van de nodige voedingsstoffen om je energiek te houden en je concentratievermogen te verbeteren, wat je productiviteit gedurende de middag ten goede komt.
 2. Betere gezondheid: Door te kiezen voor gezonde voeding tijdens de lunch, draag je bij aan een gezondere levensstijl en verminder je het risico op verschillende gezondheidsproblemen zoals obesitas, diabetes type 2 en hart- en vaatziekten.
 3. Gewichtsbeheersing: Een gezonde lunch kan helpen bij het behouden van een gezond gewicht doordat het je metabolisme stimuleert en je helpt om minder te snacken tussen de maaltijden door.
 4. Verbeterde stemming en welzijn: Voedzame voeding tijdens de lunch kan bijdragen aan een betere stemming en algemeen welzijn, omdat het je lichaam voorziet van de benodigde brandstof en voedingsstoffen om goed te functioneren.

Waarom soms brood eens overslaan? 

We zeggen uiteraard niet dat je volledig moet afstappen van brood. Het is echter wel interessant om af en toe andere opties te verkennen om je lunch op te fleuren en een gevarieerd dieet te behouden. Brood bestaat namelijk voornamelijk uit koolhydraten en kan soms eenzijdig zijn in voedingsstoffen. Door te variëren met verschillende lunchgerechten zoals salades, wraps, yoghurts of soepen, kun je een breder aanbod aan voedingsstoffen binnenkrijgen, waaronder meer groenten, eiwitten en gezonde vetten. Zo houd je je maaltijden boeiend en geef je je lichaam de diversiteit aan voedingsstoffen die het nodig heeft.

Wat is nu eigenlijk een gezonde lunch? 

Een gezonde lunch is over het algemeen een gevarieerde maaltijd die je voorziet van de juiste voedingsstoffen om je energiek en verzadigd te houden gedurende de middag. Het omvat doorgaans een combinatie van complexe koolhydraten, eiwitten, gezonde vetten, en een ruime portie groenten of fruit. Belangrijk is ook dat een gezonde lunch niet te zwaar op de maag ligt, zodat je geen energiedip ervaart na de maaltijd. 

Zorg dan ook voor een goede balans tussen voedzaamheid, smaak en voldoening, waardoor je met een goed gevoel de rest van de dag tegemoet kunt zien.

Gezonde lunchgerechten: Onze favorieten

 • Avocado toast met ei
 • Quinoasalade met gegrilde groenten
 • Het klassieke broodje gezond
 • Griekse yoghurt met vers fruit en granola
 • Volkoren wrap met kipfilet en hummus
 • Groentesoep met linzen
 • Gezonde tonijnsalade met volkoren crackers
 • Spinazie omelet met tomaat en feta
 • Hartige toast met hüttenkäse 
 • Couscous salade met geroosterde groenten

Inspiratie nodig voor jouw volgende bedrijfslunch? 

Staat er binnenkort een uitgebreide bedrijfslunch op het programma? Of ontvangen jullie binnenkort belangrijke gasten waarvoor je een indrukwekkende maaltijd wilt serveren? Dan helpen wij je graag! Met een gevarieerd aanbod aan smakelijke lunchgerechten en professionele catering zorgen wij ervoor dat jouw lunch een succes wordt. Laat ons je inspireren en verrassen met smakelijke hoogstandjes die indruk maken op al je gasten.

Wij bezorgen alles kant-en-klaar op de gekozen locatie, zodat jij je volledig kunt concentreren op het ontvangen van je gasten en het maken van een goede indruk!

Je bekijkt nu Gezonde lunch recepten die makkelijk te bereiden zijn